Restauracja Halka

Nowy koncept kulinarny na mapie Beskidów

Czym jest Halka?

Restauracja Halka to powiew świeżości. To pomysł, aby najlepsze wino, wyśmienite jedzenie, doskonałą obsługę i swobodną atmosferę połączyć w jedno. Zapraszamy na szeroki wybór wyjątkowych, specjalnie wyselekcjonowanych win w połączeniu z idealnie skomponowaną kuchnią autorstwa Szefa Kuchni Łukasza Strzebońskiego. W menu nawiązujemy do polskich produktów, dań regionalnych, ale także klasyków kuchni światowej. Halka to styl i jakość.

Restauracja Halka Szczyrk to druga restauracja sieci hotelowej Aries. Pierwsza znajduje się w Zakopanem, tuż obok słynnych Krupówek.

Fine dining

Menu, które zachwyca

Na start lejkowiec dęty z fondue z oscypka oraz żur z mangalicy. Na danie główne pstrąg z nałęża z fenkułem i szpinakiem. Na deser tarta tatin z jabłkami, tymiankiem i kardamonem. To tylko jedna z wielu propozycji menu jakie można skomponować z menu Halki. W kategorii Aries Special odnajdziemy ostrygi, dwa rodzaje kawioru oraz deskę znakomitych serów podawanych z konfiturą śliwkową i miodami.

Chętnych spróbowania wielu dań z karty zachęcamy do zamówienia menu degustacyjnego, które składa się z 6 dań. Istnieje także możliwość zamówienia win idealnie skomponowanych do dań. Polecamy tę formę szczególnie na kolację przy muzyce na żywo. Uczta dla wszystkich zmysłów.

Jedzenie jest ich pasją

Zespół Halki

Opisując menu Restauracji Halka grzechem byłoby nie poświęcić miejsca na znakomity zespół kucharzy, który tworzy te arcydzieła na talerzu. Ich głównymi autorami są Łukasz Strzeboński – Szef kuchni oraz jego zastępca Maciej Paszek.

Od dekad związani z kuchnią polską i europejską. Miłośnicy sztuki jadalnej.

Aries Hotel & Spa Szczyrk

Zarezerwuj stolik w najlepszej restauracji w Szczyrku

Instagram
@restauracja_halka_szczyrk

#ariesszczyrk #restauracjahalkaszczyrk